Biz neden avrupa birliğine giremeyiz

Churcill, Avam Kamarası' nda yapmış olduğu bir toplantıda (1932) milletine ve temsilcilerine şu beyanatı vermektedir.:

"Sayın İngiliz kraliyet ailesi, Lordlar ve mebuslar. Bugün sizlere ebedi bir düşman ve onu imha politikasından bahsedeceğim. Bu düşman Türkler' dir. Nasıl ki atalarımız Amerika Kıtası' na gidip, oradaki yerli kabileleri kıyıma tabi tuttular ve onları imha ettilerse, bizler de bugün Asya' nın beyaz Kızılderelileri olan Türkleri öyle imha etmeli, kalanları ise sürüp, geldikleri doğuya, Asya' ya atmalıyız.

Ege' de uzun zamandan beri düşünülen medeniyetimizin menbası ve Avrupa soyunun babası Yunanlıların hülyasını gerçekleştirmeli, yeniden bu topraklarda hakimiyetlerini sağlamılıyız. Dünyanın incisi durumunda olan ve jeopolitik yönden büyük öneme sahip Boğazların Türkler' in elinde bulunmasında, dindaşlarımız yunanlıların elinde bulunması çok büyük rahatlıklara ve faydalara sebep olacaktır.

Dünya hakimi olma yolunda hareket eden Ruslar belki bizim için engel teşkil edecektir. Onlar da boğazları istemektir. Türkler' e karşı geçecekleri herhangi bir saldırıda Rusları durdurmanın yolları, o anda Türkler' e yardımla mümkündür. Fakat şu halde Türkler' i güç ve ağırlık olarak yüz grama çıkarmamalı, elli grama ise hiç düşürmemeliyiz.

Biraz kuruyunca sulamak, biraz yeşerince budamak icap kitapları olan Kur' an' ı almakla mümkündür. Eğer Türkler' in elinden Kur' an' ı alamassanız, onları mümkün değil yenemessiniz.

Öyleyse şimdiden Türkiye' ye karşı dinsizlik silahlarını çevirerek, onları en hassas imanlı kalplerinden vurmaya hazır oluruz."

Konular